• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duurzaam waterbeheer

Merken
-20%
Soluvert Eiken regenton met waterpomp 225L
€469,00 €375,00
+

Duurzaam waterbeheer

Wat is duurzaam waterbeheer?

Naast warme dagen hebben we door extreme weersomstandigheden ook last van hoosbuien en wolkbreuken. Op vele plaatsen vloeit het regenwater in de tuin niet of nauwelijks weg in de bodem. Door aanpassingen te doen rondom uw tuin en huis kunt u regenwater effectief opvangen, opslaan en gedoseerd afvoeren.

Waarom duurzaam waterbeheer?

Duurzaam waterbeheer rondom uw huis zorgt voor minder overlast en het is beter voor het milieu. Zo zorgt u voor minder verzakking van de grond en geen verstikking van planten en bloemen. Daarnaast is water onmisbaar voor leven. We gaan ervan uit dat water nooit op raakt. Maar de wereld en het klimaat veranderen. Steeds vaker beseffen we dat de waarde van water en het belang van duurzaam waterbeheer niet voldoende worden onderkend. We willen de kwaliteit van leven, door waterbeheer te optimaliseren voor een schone, veilige en gezonde leefomgeving te verbeteren. 

In 3 fases duurzaam waterbeheer toepassen

Duurzaam waterbeheer bestaat uit drie verschillende fases: water opvang en afvoer, water opslag en waterinfiltratie. Binnen deze drie fases zijn er verschillende toepassingen die u helpen bij het voorkomen van wateroverlast.

Effectief water opvangen en afvoeren

Door de klimaatverandering komen wolkbreuken en hoosbuien steeds vaker voor. Ons huidige
rioolstelstel en afvoersysteem raakt hierdoor overbelast, waardoor regenwater niet goed weg kan vloeien. Het effectief opvangen en afvoeren van regenwater zorgt voor minder wateroverlast in de tuin en rondom uw huis. Zorg voor lokale opvang en afvoer door de juiste dakbedekking, dakgoten, hemelwaterafvoer, lijngoten of een O2-put.

Effectief water opslaan

Jaarlijks gebruiken we duizenden liters aan kostbaar drinkwater om onze bloemen en planten te verzorgen. Door het opslaan van het regenwater in een regenton heeft u een watervoorraad voor de drogere periode. Zo bespaart u een hoop geld op uw waterrekening en heeft u ook nog eens het gezondste drinkwater voor de tuin! 

Vang water op in een regenton

Het plaatsen van een regenton is een van de eenvoudigste manieren om effectief water op te vangen in de tuin. Omdat regenwater veel goede stoffen bevat en er geen kalk in zit, is het gezond drinkwater voor uw bloemen en planten, maar daarnaast ook ideaal om de ramen en de auto mee te wassen.

Dankzij ons brede assortiment is er altijd een regenton die bij uw tuin past. Van een klassieke houten regenton tot een 2-in-1 regenton met plantenbak. Al onze hulpmiddelen en accessoires zorgen ervoor dat u uw regenton zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken en eenvoudig regenwater kunt opvangen en gebruiken. 

Regenton aansluiten

Om regenwater te verbinden met de regenton is een water collector nodig. Deze water collector is vrijwel geschikt voor iedere regenton. 

Effectief water infiltreren

Planten eruit, tegels erin is voor lange tijd een grote tuintrend geweest. ‘Lekker makkelijk in onderhoud’ was vaak de reden. Maar we zien steeds meer het duurzame belang van een stukje natuur in de achtertuin. Door de grote hoeveelheid verharding en tegels in de tuin, kan het regenwater niet in de grond wegzakken en beland het te snel in ons riool. Dit zorgt voor plassen in de tuin en verzakking van de grond. Zorg voor effectieve waterinfiltratie met waterdoorlatende grasplaten, drainage, infiltratiekratten of een regenwatervijver.

Tijdelijk regenwater opslaan met infiltratiekratten

Met infiltratiekratten kun je regenwater tijdelijk opslaan in de ondergrond en vertraagd afgeven aan de bodem. De sterk waterdoorlatende box met grote buffercapaciteit zorgt ervoor dat het regenwater geleidelijk afgegeven wordt. In verhouding tot de klassieke afwateringssystemen, zoals grind en drainagepijpen, heeft dit systeem veel meer voordelen. Enkele voordelen zijn:

  • Nemen bovengronds geen ruimte in
  • Grote opslagcapaciteit. Een krat kan zo'n 2016 liter water opslaan
  • Minder droogteschade en bodemdaling
  • Zeer lage aanschafprijs
  • Hoge kwaliteit en lange levensduur (minimaal 50 jaar)

Kijk; dat is nou duurzaam waterbeheer!