• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Regenton whiskyvat hout 190L

€199,00
Ga je voor échte charme in jouw tuin? Dat kan door te kiezen voor een natuurlijke houten regenton. Deze uit een door whisky boeren gebruikt vat vervaardigde regenton maakt jouw tuin helemaal af!
Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Regenton whiskyvat hout 190L

De regenton is voorzien van een afneembare deksel en een messing tapkraan. De ton heeft metalen banden om zo het hout op z'n plek te houden. De ton is eenvoudig aan te sluiten op iedere regenpijp. Hiermee bespaar je kostbaar water, zorg je ervoor dat het riool niet wordt overbelast en kan je in droge tijden je tuin voorzien van gratis regenwater.

Waterbesparing
Als je het water uit de regenton gebruikt in de tuin zorg je ervoor dat het schone water niet in het riool terecht komt. Als al het regenwater allemaal in het riool terecht komt moet alles verwerkt worden. Door de klimaatverandering zal het steeds vaker voorkomen dat er tijdens een flinke regenbui zoveel water valt dat het riool dit niet meer kan verwerken. Extra wateropvang in de tuin, door bijv. deze regenton, zorgt ervoor dat al dit water niet in het riool beland en verwerkt hoeft te worden. Hiermee worden veel kosten bespaard. Het regenwater is heel goed voor uw planten omdat het nauwelijks kalk bevat. Omdat het regenwater een andere temperatuur heeft is dit ook beter voor uw planten. Basis regentonnen water kan ook gebruikt worden voor het wassen van de ramen, of de auto. Omdat er geen kalk in het water zit droogt het strak op en ziet u geen vlekken of strepen. Bespaar op de waterrekening en gebruik het opgevangen regenwater. Kortom, met deze eiken houten whiskey regenton 190 liter met handvat en kraan haal je een sieraad in de tuin en draag je ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu.

 

Goed om te weten:

  • Gemaakt van eikenhout
  • Afneembaar deksel voorzien van houten handvat
  • Inclusief messing tapkraan
  • Inhoud 190 liter
  • Ø 60 x H 90 cm

 

Het aansluiten van de regenton

U kunt een regenton het beste rechtstreeks op uw hemelwaterafvoer (de regenpijp) aansluiten. Zo weet u zeker dat uw regenton bij iedere bui wordt gevuld met schoon regenwater. U koppelt de regenpijp dan aan met een vulautomaat. Deze vangt het water in uw regenpijp op en leidt het in de regenton. Als uw ton vol zit loopt het water alsnog weg via de regenpijp.

De regenwatercollector van Soluvert is van hoge kwaliteit en kunt u meebestellen met uw regenton. Deze wordt compleet geleverd met toebehoren, inclusief boortje om in de regenpijp te boren. Het gebruik van een goede collector minimaliseert de kansen op problemen en verstoppingen na montage. Daarnaast bieden wij ook een minder uitgebreide goedkopere variant van de vulautomaat aan.

Download handleiding

 

 

Let op: Deze regenton is een gerecycled natuurproduct. De kleur van de ton kan hierdoor afwijken van de foto. Daarnaast kan het voorkomen dat de ton vochtig is bij levering. Door de ton vochtig te houden wordt voorkomen dat deze uitdroogt en gaat hij langer mee.