Minder chloor gebruiken in het zwembad

  • Geplaatst op
  • Door Martenstuin.nl
Minder chloor gebruiken in het zwembad

Je wilt optimaal genieten van jouw zwembad, maar niet te veel chloor gebruiken. Het gebruik van chloor in het zwembad is wettelijk verplicht en ook onmisbaar voor goed zwembadwater. Met onze tips kun je het gebruik van chloor in jouw zwembad met wel 50% verminderen!

Zoutwater zwembad

Er zijn zwembaden die technieken gebruiken die minder chloor bevatten, zoals een zoutwater zwembad. Dit is een natuurlijke manier om het zwembadwater te desinfecteren. Een zoutwater zwembad werkt alleen met een zoutelectrolyse apparaat. Het zout kan direct aan het zwembadwater worden toegevoegd en wordt vervolgens door een zoutelectrolyse omgezet naar natuurlijk chloor. Zoutelectrolyse zorgt ervoor dat het zout door gebruik van een lange spanning wordt omgezet in chloor.

 

Let op!  Het zout kan ijzeren en aluminium delen van een zwembad aantasten. Gebruik zout dat geschikt is voor zwembaden.

 

Chloorvermindering in het zwembad met BSI-producten

Om direct minder chloor te gebruiken in het zwembad bieden de BSI producten een passende oplossing. Ze zorgen dat het water gedesinfecteerd wordt en in topconditie blijft. Zo kun je het chloorgebruik verminderen met 50%!

 

BSI Floc Socks of BSI Micro Floc

Deze producten helpen je om fijne, niet-filterbare verontreinigen te doen samenvlokken. Voeg de BSI Micro Floc toe aan de ingang van de skimmer en laat dit 10 à 12 uur circuleren. De fijnste vlokken zuig je op met een bodemzuiger of verwijder je via de filter. Leg een BSI Floc Sock in de skimmer voor een flocculatie, hierdoor wordt het uitgevlokte vuil door de filter weggenomen. Daarna kun je de patroonfilter het beste even uitspoelen.

 

BSI Floc Socks - Martens TuinBSI Micro Floc - Martens Tuin

 

BSI Oxy Pool & Spa

Dit product zorgt voor meer zuurstof in het water. De BSI Oxy Pool & Spa is een chloorvrije schokbehandeling. Het verbrandt met zuurstof de vervuiling weg om de vorming van slechtruikende en irriteren chloramines te voorkomen. Dit product vermindert het chloorgebruik aanzienlijk, maar kan chloor niet 100% vervangen.

BSI Oxy Pool & Spa - Martens Tuin

 

BSI Cristal Clear

Zwembadwater kan beïnvloed worden door het zwembadgebruik, onweersbuien of hoge temperaturen. BSI Cristal Clear maakt de kwaliteit van het zwembadwater weer stabiel. De BSI Cristal Clear zorgt ervoor dat je water langer helder blijft en gaat algenvorming en groen water tegen. Zo zorg je langdurig voor helder zwembadwater!

 

BSI Cristal Clear - Martens Tuin

 

Benieuwd naar alle producten voor zwembadonderhoud?

Ontdek hier alle producten van BSI en shop direct online!