Vier tips voor een frisse start in jouw moestuin!

  • Geplaatst op
  • Door Martenstuin.nl
Vier tips voor een frisse start in jouw moestuin!

Het zonnetje breekt weer door en we hoeven ons geen zorgen meer te maken over vorst in de grond. Dat betekent dat we weer fanatiek aan de slag kunnen in de moestuin. Want wat is er nu fijner dan verse oogst uit jouw eigen moestuin? In deze blog geven we je 4 tips voor een frisse start!

Tip 1. Beschermen van de moestuin

Er gaat niets boven de natuurlijke smaak van eigen gekweekte groenten en fruit. Het aanleggen van- en het telen in jouw moestuin kent vele aandachtspunten, waarbij tuinfolie veel voor je tuin kan betekenen. Door de verschillende tuinfolies van Soluvert heb je meer controle over jouw sier- en moestuin:

- Tuinfolie versneld of vertraagd de groei van groenten en fruit door een microklimaat

- De folie houdt ongewenste insecten weg

- Tuinfolie houdt de bodemvochtigheid stabiel

- Het beschermt je gewassen tegen vorst, regen, wind of zon

tuinfolietuinfolietuinfolie

 

Tip 2. Bewateren van de moestuin

Geef je moestuin voldoende water. Zeker als je plantjes net hebt uitgeplant. LET OP: bij warme temperaturen is het beter om ’s avonds water te geven. Overdag in de zon verdampt het water namelijk snel en is er kans op bladverbranding. Planten die net geplant zijn, hebben meer behoefte aan water. Belangrijk dat je de planten niet te veel water geeft. Er kunnen dan schimmels ontstaan of de wortels gaan rotten. Het beste wat je kan doen is met je vinger controleren hoe droog de aarde is. Hebben je planten water nodig? Maak dan gebruik van regenwater in plaats van kraanwater. Regenwater is beter voor de planten, omdat het minder kalk en mineralen bevat. Je kan heel gemakkelijk regenwater opvangen met een van onze regentonnen.

 

 

Tip 3. Onkruid verwijderen in de moestuin

Naast het bewateren van de moestuin, is het ook van groot belang om onkruid te verwijderen. Onkruid in de moestuin is een veelbesproken thema. Onkruid is dol op de vruchtbare grond van de moestuin en overdekken in een mum van tijd jouw groenten en fruit, met als gevolg: een slechte oogst. Het is dus belangrijk om het onkruid in jouw tuin te verwijderen, waarbij de meest efficiënte manier met de hand, een hak of schoffel is. Door onkruid met de hand te wieden, weet je zeker dat het onkruid écht weg is. Tip: bescherm je handen tijdens het wieden met Light Duty tuinhandschoenen.

 

 

Tip 4. Tuinieren met je kinderen

Tuinieren is niet altijd even populair bij kinderen, maar toch kan je hen enthousiast krijgen. Hoe krijg je kinderen enthousiast? Geef ze verantwoordelijkheid! Laat de kinderen mee harken, onkruid wieden, stukjes grond omscheppen of plantjes zaaien.

Buiten het feit dat planten en zaaien heel leuk kan zijn, is het bovendien erg leerzaam. Kinderen leren door tuinieren geduld te hebben. Het is leuk om te kijken naar iets dat begint te bloeien. Het verzorgen en uiteindelijk opeten van iets wat jij samen met jouw kind hebt gezaaid, is superleuk. Om het nog leuker te maken, kan je het plantje van jouw kind een eigen plekje geven.