De beste tips voor tuinonderhoud

  • Geplaatst op
  • Door Martenstuin.nl
De beste tips voor tuinonderhoud

Voor sommige mensen het vervelendste klusje wat alsmaar uitgesteld wordt en voor de ander een ontspannende hobby. Toch is het van groot belang dat je tuin onderhouden wordt. Tuinonderhoud zorgt er namelijk voor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen en daarnaast ook de voeding en zorg die ze nodig hebben. Als de tuin niet onderhouden wordt, ziet het er binnen de kortste keren uit als een wildernis. Door te snoeien, bemesten, planten, zaaien en vegen, zorg jij ervoor dat je een prachtige tuin blijft houden. Wij leggen je uit welk tuingereedschap je nodig hebt om je tuin te onderhouden.

De juiste tuinhandschoenen bij tuinonderhoud

Als je in de tuin aan de slag gaat is het belangrijk om je handen goed te beschermen. De juiste tuinhandschoenen beschermen niet alleen je handen, ze zorgen er ook voor dat je handen droog schoon en warm blijven. Je hebt een uitgebreide keuze aan tuinhandschoenen voor verschillende klusjes in de tuin. In de winter zorgen tuinhandschoenen ervoor dat jouw handen lekker warm blijven en ze goed beschermd worden. Gebruik de extra lange Cool Rigger Tuinhandschoenen voor de hardnekkige klusjes in de tuin. Dankzij de extra lange manchet verwijder je feilloos takken en dorens. Deze extra lange tuinhandschoen is verkrijgbaar is 3 dessins: Erin Chalk, Cressida en Roundswood.

 

Liever ook je onderarmen beschermen tijdens zware klusjes in de tuin? Ga dan voor de Gauntlet tuinhandschoenen in Cressida of Kimono dessin. Bij het schoffelen, harken en snoeien zorgen de Heavy Duty tuinhandschoenen voor de nodige grip. Verkrijgbaar in dessin Kimono en Cressida. Maar ook bij het stekken, planten, verpotten en bloemschikken zijn tuinhandschoenen een echte must. Kies hierbij voor een dunnere tuinhandschoen zoals de Tuinhandschoen Chic collectie in Erin Chalk, Roundswood of Cressida. De leren palm in combinatie met de elastische stof zorgen voor de ultieme pasvorm en zorgen ervoor dat de planten of aarde niet beschadigen. Ook ideaal voor de lichtere klussen in de tuin zijn de Light Duty tuinhandschoenen in Kimono of Cressida. Door het comfortabele geitenleer ben jij klaar voor iedere klus in de tuin! Vind de perfecte tuinhandschoen voor jouw klus en bekijk het volledige assortiment tuinhandschoenen.

 

 

Veeg regelmatig de tuin

Houd je terras schoon door gebruik te maken van een harde bezem. Zo voorkom je groei van mos en algen die zorgen voor een gladde ondergrond. Heb je een groot terras en kan wel wat extra handjes gebruiken? Dan heeft MartensTuin de perfecte bezem voor de kleine tuinierders. Met de Pieter Konijn kinderbezem voor buiten kan jouw kleine tuinier je helpen bij het onderhouden van de tuin. Bekijk hier de Pieter Konijn kinderbezem en het andere tuingereedschap voor kinderen. Tip: Bladeren kunnen net als mos en algen erg glad zijn. Gooi de bladeren niet allemaal weg, maar veeg ze op en verplaats ze naar het gras of tussen de struiken. De losse bladeren houden de wortels van de stuiken warm en zorgen daarnaast voor leven in de tuin. Verschillende insecten, maar ook vogels en egels, maak je namelijk erg blij met die losse bladeren.

 

 

Spit en hark je grond voor een vruchtbare bodem

Haal je nou echt veel plezier uit het tuinieren, dan is het belangrijk dat je ieder jaar je grond spit. Door te spitten, zorg je er namelijk voor dat je grond goed te bewerken is. Ook raak je het onkruid uit je grond kwijt en door meteen mest door de grond te verwerken, zorg je ook voor een vruchtbaardere grond. In een gespitte en bemeste bodem kunnen jouw gezaaide planten beter groeien. Je kunt het beste je grond net na de eerste vorst spitten of eind van de herfst of in het begin van de winter. Laat ook jouw kleine tuinierderkennis maken met het tuinieren met het kinder tuingereedschap van MartensTuin. Bekijk het volledige aanbod van het tuingereedschap voor kinderen.

 

 

 

Lok onmisbare insecten door bloemen en kruiden te planten

Om al die mooie planten en gewassen in jouw tuin te laten groeien, zijn er verschillende insecten nodig. Voor de bestuiving van bloemen en planten, zijn insecten echt onmisbaar. De bij is daarin de belangrijkste bestuiver. Het is daarom belangrijk om ook bijen naar jouw tuin te lokken. Kies ervoor om extra lokmiddelen te planten. Bij MartensTuin vind je verschillende tuingereedschapsets die je goed kan gebruiken om bloemen en kruiden in jouw tuin te planten. Haal al je nodige tuingereedschap in huis met de 5-Delige lange tuingereedschapset. Het tuingereedschap is gemaakt van hout en roestvrijstaal en heeft lange handgrepen. Ben jij nou niet zo’n fan van lange handgrepen, dan heeft MartensTuin ook de 4-Delige korte tuingereedschapset. De set is voor ieder jaargetijde te gebruiken en daarnaast zorgen de houten handgrepen voor optimale grip.

 

 

Een groene tuin zonder onderhoud?

Wil jij wel graag groen in de tuin, maar niet ben je geen fan van het onderhoud? Ga dan voor kunstgras. Ook ideaal voor het balkon of dakterras. Je hoeft dit gras nooit te maaien en kan het hele jaar door optimaal genieten van de groene kleur en natuurlijke uitstraling. Bij MartensTuin bieden we kunstgras op rol en als klicktegel. Het leggen van dit kunstgras is erg eenvoudig, waardoor dit voor iedereen toegankelijk is. Profiteer nu van korting tot 57% op ons kunstgras assortiment.