Vang water op in een regenton!

  • Geplaatst op
  • Door Martenstuin.nl
Vang water op in een regenton!

Een regenton is een echte aanwinst voor in de tuin. Het is beter voor het milieu, je waterrekening en je bloemen en planten. In Nederland valt er jaarlijks 70-90 cm neerslag die je goed kunt gebruiken. Zonde om al dat water niet op te slaan. Door het regenwater op te vangen in een regenton heb je altijd drinkwater voor de planten en bloemen in je tuin. Daarnaast is regenwater de gezondste watervoorziening voor je tuin! Het bevat een hoop voedingstoffen en er zit geen kalk in. Hierdoor is het water uit de regenton ook superhandig voor het wassen van je ramen of auto.

Vang water op in een regenton - Martens Tuin


De voordelen van een regenton

Een goede reden om regenwater op te vangen is het veranderde weer in Nederland. We krijgen steeds vaker te maken met langere periodes van droogte met vaker extreem heftige korte buien. In de winter zijn er veel regendagen, maar in de zomer neemt dit aantal af. Met een regenton vang je water op tijdens regenachtige dagen en heb je een voorraad voor drogere perioden. Daarnaast voorkom je wateroverlast door het regenwater in een ton op te vangen. De grond kan namelijk al het water van een hevige bui moeilijk verwerken. Sluit je regenton aan op de regenpijp om het water efficiënt op te slaan of plaats deze onder het afdakje van een schuur, garage of veranda.

4 tips voor het gebruik van een regenton:

1. Gebruik een regentonvulautomaat als je de regenton bij een regenpijp zet. Dit zorgt ervoor dat het water in de regenton niet gaat overstromen.

2. Dek de regenton af, zodat er geen losse bladeren en insecten in het water belanden.

3. Voorkom schimmel en algengroei in de regenton door de regenton in de schaduw te plaatsen.

4. Gebruik regelmatig het water uit de regenton voor een goede doorloop van het water.

Vang water op in een regenton - Martens Tuin


Martens regentonnen

Regentonnen zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Of je nu gaat voor een moderne regenton, klassieke regenton of een houtlook variant. Door het brede assortiment regentonnen van Martenstuin is er altijd een passende regenton te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld een regenton met een bloembak in het assortiment die je geheel naar eigen wens kan invullen met bloemen en planten. Of gaat je voorkeur meer uit naar een smalle variant? Bekijk hieronder alvast een aantal regentonnen uit ons assortiment, of bekijk hier alle regentonnen!

Regenton - Martens TuinRegenton - Martens TuinRegenton - Martens Tuin

Regenton - Martens TuinRegenton - Martens TuinRegenton - Martens Tuin