Effectief regenwater opslaan met infiltratiekratten

  • Geplaatst op
  • Door Martenstuin.nl
Effectief regenwater opslaan met infiltratiekratten

Effectief regenwater opslaan met infiltratiekratten

Klimaatverandering zorgt ervoor dat we te maken krijgen met hittegolven en hevige neerslag. Hierdoor hebben we steeds vaker last van waterplassen in de tuin en verzakking van de grond. Met infiltratiekratten sla je het regenwater tijdelijk op in de ondergrond en geef je het vertraagt af aan de bodem.

 

Voordelen van infiltratiekratten in je tuin:

- Milieuvriendelijk en duurzaam
- Lage aanschafprijs
- Nemen bovengronds geen ruimte in
- Grote opslagcapaciteit: één krat kan 216 liter opslaan
- Minder droogteschade en bodemdaling
- Hoge kwaliteit en lange levensduur van minimaal 50 jaar
- Hoge opname en uittredingspercentage

 

Infiltratiesysteem in de tuin

Het toepassen van een infiltratiesysteem vraagt om een zorgvuldige werkwijze. Om te bepalen of infiltratiekratten in jouw tuin geplaatst kunnen worden, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

  1. Het grondwaterniveau moet laag genoeg zijn om het regenwater te kunnen infiltreren. Dat kan vanaf 80 cm onder maaiveld. De meeste gemeenten hebben een overzicht van de grondwaterstanden waar je dit kan controleren.
  2. De grond moet voldoende doorlatend zijn om het regenwater weg te kunnen laten lopen. De doorlatendheid wordt bepaald door de grondsoort, zo is grind beter doorlatend dan bijvoorbeeld grof of fijn zand.
  3. Er moet voldoende ruimte zijn voor het aanleggen van een infiltratiesysteem. Bomen moeten om minimaal 3 meter afstand staan en er mag niet gebouwd worden boven de infiltratiekratten.

 

Infiltratiekratten Martenstuin

Martenstuin biedt twee soorten infiltratiekratten aan voor het infiltreren van regenwater in de tuin. Deze infiltratiekratten hebben een hoge levensduur en kunnen tot wel 50 jaar mee. Dat betekent, één keer aanleggen en je bent klaar! Een milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor waterinfiltratie.

 

- Infiltratiekrat 216L – zwart: flexibel infiltratiesysteem met een doorlaat coëfficiënt van > 63%. Variabel in hoogte op te bouwen. En is zeer geschikt bij hoge grondwaterstanden.

- Infiltratiekrat 216L – groen: voor onbelaste en niet zwaar te belasten toepassingen. En is gemakkelijk en snel te plaatsen.