• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Martens

Merken

Martens

Martens

Martens helpt je bij het zorgen voor meer controle over water met infiltratiekratten. Met de slimme en duurzame oplossingen kan je regenwater effectief opvangen, opslaan en gedoseerd afvoeren. Een infiltratiekrat is een sterk waterdoorlatende box, waarin het regenwater wordt opgevangen en geleidelijk afgegeven aan de grond terwijl een hydroblob een vast blok is welke water kan opnemen en langzaam afgeeft.

Voordelen infiltratiekrat

Doordat een infiltratiekrat langzaam water afgeeft aan de grond, wordt de grond nooit overbelast. Het water zal op een dusdanige manier naar de grond gaan, dat de grond het water goed kan opnemen. Het water zal dus tijdelijk geborgen worden en door het waterdoorlatende textiel van de infiltratiekrat weer richting de grond verdwijnen. 

Het grootste pluspunt van een infiltratiekrat: jouw tuin zal nooit meer blank komen te staan tijdens een hevige regenbui. Ook kan het bodemleven in jouw tuin hierdoor sterk verbeteren. Een van de beste oplossingen voor de bodem

Voor- en nadelen van infiltratiekratten

Om de juiste plaatsing te bepalen, moet je goed weten wat de voor- en nadelen van een infiltratiekrat zijn. De voordelen zijn namelijk eindeloos! 

  • Je hebt een hoge bergingscapaciteit. Terwijl de krat zelf erg licht van gewicht is, kun je ook bekijken of de kratten eventueel ergens anders geplaatst moeten worden.
  • Je bent verzekerd van een duurzame oplossing. De infiltratiekrat is snel te plaatsen en daarbij ook in meerdere posities mogelijk.
  • Er vindt meer waterabsorptie, efficiëntere drainage en infiltratie plaatst dan bij een traditionele oplossing.

Infiltratiekrat geeft resultaat vanaf het begin

Wanneer je gebruik maakt van de Martens infiltratiekratten, zal je er snel achter komen dat de infiltratie resultaten zullen boeken. Vanaf het moment dat de infiltratiekrat op de goede plaatst is geplaatst en er een regenbui komt, wordt het water opgevangen, waarna er infiltratie kan plaatsvinden. De Martens infiltratiekratten zijn gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en groen.